Skip to content Skip to footer

Qui som

Qui és Ceps Salut?

CEPS Salut és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals que treballen en l’àmbit de la salut (tècnics que desenvolupen els projectes) i per persones interessades en la promoció de la salut que col·laboren de manera voluntària amb l’associació (junta directiva, socis/es i voluntaris/es).

Els programes i serveis que es realitzen a l’entitat, són dissenyats, realitzats i avaluats per un equip de tècnics amb diferents formacions i experiència professional en la promoció de la salut i en el disseny i avaluació d’intervencions comunitàries. També comptem amb el suport d’assessors experts, provinents fonamentalment de la Salut Pública i de l’àmbit universitari.

Taller Olga Migrasalut

"La visió de l’Associació CEPS Salut és ser una entitat de referència a l’àmbit de la promoció de la salut promovent una cultura de salut compartida, afavorint la igualtat d’oportunitats per a tothom i impulsant canvis socials des del benestar de les persones."

Missió, visió i valors

La missió de la nostra entitat és promoure la salut i contribuir-ne a la prevenció afavorint hàbits i entorns saludables per tal de millorar la qualitat de vida de la població i així reduir les desigualtats en salut.

Els nostres valors són:

 • Compromís: es compromet a promoure i impulsar la qualitat de vida de la població.
 • Respecte: entén la promoció de la salut des de l’horitzontalitat i parteix de la realitat i de les necessitats de cada persona i col·lectiu.
 • Aprenentatge: es basa el treball i en les relacions amb els altres en un aprenentatge continu i recíproc.
 • Professionalitat: defensa treballar amb mètode, qualitat i excel·lència per abordar la salut des d’una perspectiva multidisciplinària que promogui l’autonomia de les persones i les comunitats.
 • Col·laboració: treballa amb i per altres col·lectius, entitats, administracions i professionals

La visió de l’Associació CEPS és ser una entitat de referència a l’àmbit de la promoció de la salut promovent una cultura de salut compartida, afavorint la igualtat d’oportunitats per a tothom i impulsant canvis socials des del benestar de les persones.

Els valors de l’entitat són el Compromís,  ens comprometem a promoure i impulsar la qualitat de vida de la població; Respecte, entenem la promoció de la salut des de l’horitzontalitat i que parteix de la realitat i de les necessitats de cada persona i col·lectiu; Aprenentatge, basem el treball i les relacions amb els altres en un aprenentatge continu i recíproc; Professionalitat, defensant treballar amb mètode, qualitat i excel·lència per abordar la salut des d’una perspectiva multidisciplinària que promogui l’autonomia de les persones i les comunitats  i Col·laboració, treballant amb i per altres col·lectius, entitats, administracions i professionals.

L’objectiu és promoure la salut i contribuir-ne a la prevenció afavorint hàbits i entorns saludables per tal de millorar la qualitat de vida de la població en general i dels col·lectius vulnerables en particular, i així reduir les desigualtats en la salut. Així mateix, dins de la nostra entitat és un objectiu sensibilitzar vers la igualtat de gènere, així com impulsar, desenvolupar i implementar polítiques de gènere dins de l’entitat i de totes les activitats, accions i programes que se’n deriven.

Trajectòria

CEPS Salut es constitueix l’any 2001 com Associació CEPS. Associació per a la Prevenció i la Promoció de la Salut i és continuadora de la línia de treball iniciada a principis de 1993 per l’Equip Prevenció Sida (EPS), Centre d’Estudis per a la Prevenció i la Sida (CEPS) i posteriorment Centre d’Estudis per a la Prevenció i la Salut (CEPS). 

Actualment, aquestes entitats han desaparegut, però es manté la mateixa línia de treball i principis metodològics, intervencions fonamentades en els models teòrics de canvi conductual model ASE i model d’enfortiment comunitari i una metodologia de treball basada en el model PRECEDE i en el Intervention Mapping.

La nostra entitat ha col·laborat o col·labora amb diverses institucions i administracions públiques i entitats privades:
 • Diputació de Barcelona 
 • Generalitat de Catalunya: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies 
 • Generalitat de Catalunya: Departament de Salut 
 • Agència de Salut Pública de Barcelona 
 • Ajuntament de Manlleu 
 • Ajuntament de Ripollet 
 • Ajuntament de Barcelona 
 • Trànsit Projectes S.L. 
 • Fundació Obra Social la Caixa 
 • Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron 
 • Institut de Recerca de l’HSCSP – IIB Sant Pau  
 • Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (Can Ruti) 
 • Consorcio Centro de Investigación Biomédica en Red, MP (CIBER) de la Universitat Carlos III de Madrid. 
 • Escuela Nacional de Sanidad del Instituto Carlos III 
barcelona skyline

Subscribe to the Updates!

Ir al contenido